Dorpsbewoners verfraaien hun dorp met bloeiende geraniums

Delen op facebook
Facebook
Delen op twitter
Twitter

In een prachtig staaltje van gemeenschapszin hebben bewoners van het dorp deze week tien nieuwe hanging baskets vol kleurrijke geraniums opgehangen aan de lantaarnpalen aan het begin van de Voorweg. Dit initiatief, bedoeld om de entree van Hazerswoude-Dorp op te fleuren, is een samenwerking tussen de dorpsbewoners, de gemeente Alphen aan de Rijn en Bloemenatelier Florale.

De gemeente heeft de kostbare bakken beschikbaar gesteld en in samenspraak met de bewoners strategisch opgehangen. Bloemenatelier Florale heeft de geraniums tegen een gereduceerde prijs ingekocht, waardoor dit project financieel haalbaar werd voor de bewoners. Zij hebben op hun beurt de bakken met zorg gevuld en nemen de verantwoordelijkheid voor het onderhoud, zoals het regelmatig water geven.

Deze actie sluit aan bij de inspanningen van de Dorpsstraatbewoners, die vorig jaar al bloembakken adopteerden. “De inzet van onze inwoners om het dorp mooier te maken, verdient grote waardering,” zegt Nico Stolwijk van het Dorpsoverleg. “We zijn dit jaar vroeger begonnen, zodat de planten volop kunnen groeien en bloeien. We hopen dat dit het begin is van meer initiatieven die ons dorp verder zullen verfraaien.”

Heeft u ideeën om bij te dragen aan de schoonheid van ons dorp? Neem dan contact op via info@dorpsoverleghazerswoudedorp.nl en laat uw creativiteit de vrije loop!