Wie is wie?

placeholder.png

Nico Stolwijk

Nico werkt bij Vereniging Eigen Huis als manager van de afdeling belangenbehartiging. Nico is geboren in Hazerswoude-Dorp en heeft met uitzondering van een periode van 13 jaar steeds in Hazerswoude-Dorp gewoond. Hij is het laatste decennium voorzitter geweest van voetbalvereniging Hazerswoudse Boys en van tafeltennisvereniging Avanti. Nico wil graag een bijdrage leveren aan de (blijvende) leefbaarheid in Hazerswoude-Dorp door – in samenspraak met de bewoners – op te komen voor de belangen van onze kern als onderdeel van de gemeente Alphen aan de Rijn.

Ronald Alsen

Ik ben 65 jaar en ruim 5 jaar woonachtig in HWD west. Mijn vrouw en ik zijn bijna 40 jaar getrouwd en hebben samen 2 volwassen kinderen die inmiddels ook weer zijn uitgevlogen. Ik ben Financieel opgeleid met een specialisatie in verandermanagement. Sinds 2018 ben ik werkzaam als ZZP- er, vooral bij pensioenfondsen. Daarvoor heb ik  oa bij Wolters Kluwer, Air France KLM en KPN gewerkt.

Als lid van de commissie verkeer van het Dorpsoverleg ben ik zeer gemotiveerd om de verkeersproblemen van het dorp aan te pakken; vooral om ons daarbij uit de rol van regionaal afvoerputje te halen.

 

Andrew Borgart

Andrew woont in het buitengebied ten westen van Hazerswoude-Dorp en is docent toegepaste mechanica aan de Technische Universiteit in Delft. Hij houdt zich binnen het Dorpsoverleg met name bezig met verkeer, planologie en milieu. Hij is de penningmeester van het Dorpsoverleg.

Willem Claas

Ik ben woonachtig in het kwadrant ZW van Hazerswoude Dorp en inmiddels gepensioneerd. Een groot deel van mijn werkzame leven heb ik doorgebracht als leraar Wiskunde aan het Stedelijk Gymnasium Leiden.

Het wordt hoog tijd dat de burgers in ons dorp weer vertrouwen in de overheid krijgen. Een belangrijke voorwaarde is dan dat de afstand tussen inwoners en het gemeentehuis verkleind wordt. Ik wil daar graag aan meewerken.

 

placeholder.png

Henrietta van Gosliga

Henrietta is sinds 2017 lid van het Dorpsoverleg. Zij woont met haar lief en 4 kinderen sinds 2000 in Hazerswoude-Dorp. Voorzieningen voor jongeren gaan haar aan het hart.

Henri Vorst
Ik ben geboren in Leiden in 1954. Op mijn 16 e ben ik gaan werken en heb daarbij veel avond onderwijs gevolgd zoals mts bouwkunde, weg en waterbouwkunde en verkeerstechniek.

Ik ben gehuwd en heb twee dochters, twee schoonzoon en en twee kleinkinderen (een kleindochter en een kleinzoon). 

 

Vrijwilligerswerk en het helpen van anderen is een belangrijk onderdeel van ons leven. Zo heb ik me in 1984 bij de vrijwillige brandweer van Leiderdorp aangemeld en heb daar 30 jaren dienst gedaan. In 1989 heeft mijn vrouw Betty zich aangemeld bij KNGF Geleidehonden als puppypleeggezin en daarnaast in 2000 als fokgast gezin. Dit vrijwilligerswerk is alleen te doen als man en vrouw er samen achter staan. Wij hebben 17 puppy’s gesocialiseerd en bij ons zijn 8 nesten geboren waarvan de puppy’s van en voor het KNGF zijn. 

 

In Leiderdorp ben ik gevraagd om energieambassadeur te worden. Nog voor mijn verhuizing in november 2020 naar Hazerswoude-Dorp werd ik energiecoach voor gemeente Alphen aan den Rijn. 

 

Ik hoop dat ik door mijn kennis en ervaring samen met de andere leden van het Dorpsoverleg dorpsgenoten kunnen adviseren, helpen en steunen bij veel zaken die in ons dorp spelen en nog gaan spelen.

Kees Demoed

Mijn hele leven woon ik al in Hazerswoude dorp. Ik heb jarenlang commissiewerk gedaan in de gemeente Rijnwoude. Nu probeer ik op deze manier mijn steentje bij te dragen voor een leefbare kern binnen de gemeente Alphen aan den Rijn.