Brief van gemeente Alphen aan den Rijn over Coronavirus

Delen op facebook
Facebook
Delen op twitter
Twitter

Beste inwoners, De maatregelen die getroffen worden om het Corona-virus te bestrijden, raken iedere inwoner in onze gemeente. Bij veel mensen bestaan zorgen over hun gezondheid, kinderen kunnen niet meer naar school, sport- en cultuurvoorzieningen en horeca zijn gesloten. Veel ondernemers hebben ineens geen of veel minder werk. Anderen werken extra hard bijvoorbeeld in de zorg of het onderwijs. In elk geval ziet ons leven er nu al en de komende weken heel anders uit. We zien dat ook op straat. We voelen in het bijzonder mee met kwetsbare groepen en ouderen die ineens veel minder contacten hebben.

Als leden van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn zijn we zeer betrokken bij alles wat er op dit moment gebeurt. Hoewel iedereen begrijpt dat gezondheid en veiligheid op dit moment boven alles gaan, zijn de consequenties ingrijpend.

We zien en horen dat er keihard wordt gewerkt om de gevolgen van het Corona-virus te beperken. In de zorg, het onderwijs en door ondernemers wordt alles op alles gezet.

Ook in onze gemeente zijn onze medewerkers, de wethouders en de burgemeester dagelijks aan de slag om de vitale processen in de gemeente op gang te houden. Wij willen dat de dienstverlening van onze gemeente aan inwoners en ondernemers zo goed mogelijk overeind blijft.

Als leden van de gemeenteraad hebben wij grote waardering voor al het werk dat wordt verzet.

Het is hartverwarmend om te zien hoeveel initiatieven vanuit de samenleving zelf komen om elkaar te helpen. Bijvoorbeeld van kinderen die tekeningen maken voor oudere mensen, ouders die spontaan op elkaars kinderen passen of buren die boodschappen doen voor wie dat niet meer kan.

Wij spreken graag onze dank en waardering uit voor al die mensen die op welke wijze ook onze samenleving draaiende houden.

Wij realiseren ons tegelijkertijd dat we nog maar aan het begin staan van een bijzondere periode. Daarom doen we ook een beroep op u. Laten we ons blijven houden aan het beperken van fysieke contacten en alle andere adviezen van het RIVM en de GGD en ons houden aan de maatregelen die genomen zijn.

Dat is de snelste manier om het normale, vertrouwde leven weer zijn beloop te laten krijgen.

De gemeente zal zich nu en straks in blijven zetten om de samenleving te helpen waar dat nodig en mogelijk is. Wij wensen u veel sterkte voor de komende tijd en hopen u snel in goede gezondheid weer te ontmoeten.

 

Met een heel hartelijke groet,

De burgemeester en fractievoorzitters van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn