Bericht Tom in de buurt en Actief Rijnwoude

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Specifiek voor Rijnwoude hebben Actief Rijnwoude en Tom in de buurt een aantal initiatieven ontwikkeld om inwoners van Rijnwoude zo goed mogelijk bij te staan in deze pittige tijd. Een overzicht van deze initiatieven vindt u in de bijlage.  De doelgroep is niet beperkt tot ouderen , maar is toegankelijk voor alle inwoners van Rijnwoude

Daarnaast treffen verschillende organisaties maatregelen, zoals een aangepaste dienstverlening of het annuleren van activiteiten. Op www.allesinalphen.nl/coronavirus staat nu een overzicht van (bewoners)initiatieven en berichtgeving van maatschappelijke organisaties in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Krachten bundelen
Overal in de gemeente ontstaan spontaan mooie initiatieven. Er wordt eten gemaakt en rondgebracht voor zorgmedewerkers en mensen in quarantaine. Er worden boodschappen gehaald en corona-buurtappgroepen opgericht. In samenwerking met Tom in de buurt heeft Gemeente Alphen aan den Rijn op haar nieuwsplatform www.allesinalphen.nl een pagina opgericht waar deze initiatieven, nadat deze zijn getoetst, worden gepubliceerd.

Corona-maatregelen
Naast initiatieven leest u ook informatie over bijvoorbeeld de genomen maatregelen in verzorgingshuizen of wijzigingen in dienstverlening van zorgpartners. Met als doel deze informatie verder te verspreiden.

Tom in de buurt en Actief Rijnwoude denken met u  mee
Heeft u een goed idee maar weet u niet hoe u dit verder kunt brengen? Tom in de buurt en Actief Rijnwoude ondersteunen bewoners- en buurtinitiatieven. Denk daarbij aan advies, het koppelen van bewoners met ideeën of gewoon even sparren.

Insturen maar!
Heeft u zelf nieuws of wilt u graag uw initiatief onder de aandacht brengen? Stuur dan uw bericht in via een van de formulieren links op de pagina op www.AllesinAlphen.nl/coronavirus.

TOM in de Buurt en Actief Rijnwoude maken onderdeel uit van het samenwerkingsverband “Prettig Ouder worden in Rijnwoude (POR)”. Wij gaan in de week van 17 april komen met een pagina grote advertentie in de Groene Hart Koerier waar we speciaal alle initiatieven willen publiceren die in Rijnwoude plaatsvinden. Ook uw organisatie kunt initiatieven hiervoor aanmelden. Wel graag voor vrijdag 10 april. Aanmeldingen graag naar s.posthuma@tomindebuurt.nl