12 maart: bewonersbijeenkomst hoe nu verder met de plannen voor de verkeersmaatregelen?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Stichting Dorpsoverleg Hazerswoude-Dorp organiseert op woensdag 12 maart een bijeenkomst over de voorgestelde verkeersmaatregelen van de provincie en de gemeente die de noord-zuid doorstroming op de Gemeneweg moeten verbeteren. Het Dorpsoverleg is furieus omdat de bewoners en vertegenwoordigers van de bevolking – zoals het Dorpsoverleg – bij deze plannen volkomen zijn genegeerd. Eerdere inspraak van bewoners is gewoon ter zijde gelegd. De nieuwste plannen gaan ten koste van de leefbaarheid van inwoners van Hazerswoude-Dorp en er is ook geen enkel perspectief op een oplossing voor het zware vracht- en landbouwverkeer door de Dorpsstraat. Aangezien de  gepresenteerde plannen de status hebben van een provinciaal uitvoeringsbesluit betekent dit: het is stikken of slikken.

Dit alles is onacceptabel. Daarom wil het Dorpsoverleg in gesprek met de inwoners. Hoe nu verder? Het Dorpsoverleg zal op 12 maart een toelichting geven op de huidige stand van zaken en wat er in het recente verleden allemaal is gepasseerd. Belangrijkste vraag: hoe nu verder? Nieuwe plannen of nieuwe ideeën worden niet bediscussieerd op deze avond. In dit stadium heeft dat geen zin. Eerst moeten de huidige plannen van tafel. Daarvoor is een krachtig signaal nodig van de bewoners. Het uiteindelijke doel is dat de provincie en gemeente teruggaan naar de tekentafel en dat daarbij gezamenlijk met de bewoners wordt opgetrokken.

De bijeenkomst begint op 12 maart om 19.30 uur in De Juffrouw. Inloop vanaf 19.00 uur.

Komt allen!

Stichting Dorpsoverleg Hazerswoude-Dorp:

Maria Loomans, Job Dresden, Nico Stolwijk, Andrew Borgart, Gerard van der Hulst, Henrietta van Gosliga, Karin Demoed, Rinse Bazen en Frank Arnoldus