Speelplekken in Hazerswoude-Dorp

Speelplekken in Hazerswoude-Dorp

Onlangs heeft de gemeente Alphen aan den Rijn een kaart met alle speelplekken voor kinderen op de website gepubliceerd: www.alphenaandenrijn.nl/spelen.

In ons dorp hebben wij circa veertien van dergelijke speelplekken. Verreweg de meeste speelplekken bevinden zich in het westelijk deel van ons dorp, waar overigens ook de meeste mensen wonen. Een rondgang langs de speelplekken leert dat de plaats, inrichting en kwaliteit van deze speelplekken nogal varieert. Het gaat om enkele zeer kleine speelplekken waar soms maar één toestel staat en enkele grotere speelplekken waar meerdere toestellen staan. Ook de kwaliteit van vele speelplekken verschilt enorm. De meeste speelplekken zijn ingericht voor de leeftijd van 2 tot 5 jaar.

Het Dorpsoverleg Hazerswoude-Dorp wil graag uw mening horen over de speelplekken in ons dorp. U kunt uw mening aan ons toesturen via het contactformulier op onze website www.dorpsoverleghazerswoudedorp.nl.

Het gaat hierbij om:

– de plaats en inrichting van de speelplekken;

– de kwaliteit van de speelplekken.

Op basis hiervan willen wij dan in overleg treden met de gemeente. Het zou mooi zijn wanneer een aantal van u, bij voorkeur jongeren met kinderen, met ons wil meedenken over de aanpak van de speelplekken. Graag ook aangeven op het contactformulier!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.