Inspreken op gebiedsvisie (onder andere over het dorp)

Inspreken op gebiedsvisie (onder andere over het dorp)

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn hebben eerder deze maand de eerste versie van hun gebiedsvisie voor de verschillende dorpen van de gemeente naar buiten gebracht. De gebiedsvisie is het uitgangspunt voor verdere plannen voor de komende tien jaar. Ook voor Hazerswoude-Dorp. Hoewel er dus nog geen concrete plannen op tafel liggen, is het wel belangrijk om nu goed op te letten welke kant de gemeente op wil met het dorp. Individuele inwoners kunnen de komende weken reageren op de gebiedsvisie, ook het Dorpsoverleg werkt aan een inspraakreactie.

De visie gaat over onderwerpen als woningbouw, winkels en verenigingen, verkeersproblemen en de mogelijkheden om op termijn de huizen te verwarmen zonder aardgas. Zo valt er onder andere te lezen dat er op dit moment onderzoek wordt gedaan naar de mogelijkheden om doorgaand verkeer te weren van de Gemeneweg en dat de gemeente de komst van een tweede supermarkt in het dorp in principe toejuicht. Door te klikken op deze link kan het hele rapport gelezen worden. Het hoofdstuk over Hazerswoude-Dorp beslaat de pagina’s 86 tot en met 109.

U kunt tot en met woensdag 18 juli 2018 uw inspraakreactie schriftelijk sturen naar het College van Burgemeester en wethouders van gemeente Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn onder vermelding van inspraak Gebiedsvisies.

U kunt uw reactie ook per e-mail sturen naar gemeente@alphenaandenrijn.nl o.v.v. Gebiedsvisies. Na het verwerken van alle eventuele inspraakreacties wordt de definitieve Gebiedsvisie in het najaar ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad.

Voor eventuele vragen/informatie kunt u contact opnemen met mevr. D.L.M. van den Berg, telefoon 06 – 46973027, e-mailadres DvandenBerg@AlphenaandenRijn.nl

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.