Avondje over energietransitie en verduurzamen van de woning in De Juffrouw

Avondje over energietransitie en verduurzamen van de woning in De Juffrouw

Er gaat de komende jaren van alles op ons af komen op het gebied van energiegebruik. We gaan over een aantal jaren van het aardgas af en op de nog wat langere termijn gaan alle fossiele brandstoffen in de ban. We moeten gebruik gaan maken van andere energiebronnen en – ook niet onbelangrijk – we moeten ons energiegebruik behoorlijk verminderen.

 

Voor een deel gaat het ontwikkelingen die gewoon over ons heen komen. Zo is de gemeente nu bezig om heel gedetailleerd in kaart te brengen op welke manier we onze woning in de toekomst het best kunnen verwarmen. Gaan we al dan niet collectief aan de warmtepomp? Krijgen we een aansluiting op een grootschalig warmtenetwerk? Of komt er over een jaar of tien misschien waterstofgas uit de oude gaskraan? Voorlopig is dat nog even afwachten.

 

Bij andere zaken hoeven we niet af te wachten waar de overheid mee komt. Heel goed isoleren, zonnepanelen plaatsen – het zijn zaken die iedere huiseigenaar gewoon zelf op kan pakken en waar de woningbouwvereniging ook al druk mee bezig is.

 

In een poging een beetje duidelijkheid te scheppen over wat er op dit moment allemaal speelt op dit gebied, belegt het Dorpsoverleg Hazerswoude-Dorp op woensdag 14 november een avond over duurzaamheid. Daarbij geven mensen van de gemeente uitleg over waar de overheid mee bezig is en wat inwoners zelf kunnen doen. Medewerkers van het duurzaam bouwloket van de gemeente zijn aanwezig om praktische tips te geven. Directeur Martin Bogerd van Habeko vertelt waar de woningbouwvereniging allemaal mee bezig is. En tenslotte komt het onderwerp energiecoöperaties aan de orde. Er zijn en ontstaan steeds meer (zonnepanelen)initiatieven waar bewoners van Hazerswoude in kunnen participeren.

 

De bijeenkomst in dorpshuis De Juffrouw begint om 20.00 uur, de zaal is geopend vanaf 19.30 uur. U bent van harte welkom!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.